Nieuw bestuur verkozen

Eind december werd het nieuw bestuur van Jong VLD Knokke-Heist verkozen voor het komende werkjaar.

“Onze politieke jongerenorganisatie bestaat uit een 25-tal leden. We houden maandelijks een vergadering waar we interessante sprekers voor uitnodigen, maar organiseren ook minder formele evenementen zoals een wijndegustatie” zegt voorzitter Nick Wenmaekers

“Vorig jaar lanceerden we ons nieuw concept ‘Café Jong VLD’. We nodigden telkens een lokaal politicus uit om achter de bar staan en zo in gesprek te gaan met de jeugd. Die laagdrempelige manier om aan politiek te doen had veel succes bij zowel de jeugd als lokale politici. We hadden oa als ‘cafébaas’ burgemeester Lippens, schepen De Groote en van der Hooft, maar ook Vlaams parlementslid Cathy Coudyser.”

“Twee van onze leden, waaronder mezelf, stonden op de lijst Gemeentebelangen bij de vorige verkiezingen. Ikzelf werd verkozen als gemeenteraadslid en mag in 2022 opvolgen als schepen. We willen in de toekomst nog verder werken om de jeugd te betrekken in de lokale politiek”

Interesse om lid te worden van Jong VLD Knokke-Heist? Je kan jezelf hier inschrijven: http://www.jongvldknokkeheist.be/lid-worden/

Het dagelijks bestuur bestaat uit: Nick Wenmaekers als voorzitter. Mitch Devinck is secretaris, Pedro Degroote penningmeester en Elena Barbaduomo ondervoorzitter. Overige bestuursleden zijn Yentl Van Lersberghe, Aaron Desmedt en Matthias Desmedt.

Leave a Reply